A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Cikkek

Tudtad, hogy a kurkuma nem csak egy népszerű fűszer de hasznos gyógynövény is, nagyon sok pozitív élettani hatással? Elsősorban mondhatjuk, hogy a természet alkotta fájdalomcsillapító!

A napfény szükséges az egészséges élethez, de nyáron akár káros is lehet a túlzásba vitt napozás.

Az alábbi tanácsok segítenek, hogy mire érdemes odafigyelni.

A tavaszi szünetre egy kis nyereményjátékot találunk ki nektek!

A webáruházban elrejtettünk 5 különböző nyuszit, akik arra várnak hogy megtalálják őket!

Mindegyik nyuszi alatt megtalálod becses nevüket, csak annyi a dolgod, hogy összegyűjtöd mind az 5 nevet és megírod nekünk emailben!

A megtalálók között 3 db 5000 Ft értékű ajándékutalványt sorsolunk ki, ami egész évben levásárolható webáruházunkban. :)

Ha időnként enyhe hányingert és szorongást tapasztalunk, az nem biztos, hogy nagy baj. De ha intenzív hányingert és szorongást tapasztalsz rendszeresen, az jelentős és negatív hatással lehet az életedre. Íme néhány tipp, hogy távol tartsa ezeket az érzéseket.

Tips to help ease anxiety - Mayo Clinic Health System

Ízületi porckopás? --> ennek ellenére sportoljak?

 

Mondj IGEN-t! | Masni

 

De tudjuk meg, mi az a porckopás? Mikor alakul ki?

Bármelyik ízületben keletkezhet kopás, de leggyakrabban a terhelt ízületek az érintettek. Ez a térd, a boka, a csípő és a gerinc. A porckopás az ízületi gyulladásnak egyik fajtája, melynek során egy vagy több ízület és a benne levő porc részben vagy teljesen „elmorzsolódik”, elhasználódik.

Minél idősebbek vagyunk, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik ez a betegség. Sajnos örökletesség is közrejátszhat.

Mindenki tudja, hogy a hideg, téli időszakban nagyon fontos a megfelelő vitaminpótlás.. De azt is tudja, melyik vitaminokat szükséges pótolnia? Cikkünkből az is kiderül, hogy mivel érdemes bevinni a vitaminokat a megfelelő felszívódás érdekében!

Types of Vitamins: Complete Classification of Vitamins Explained

Ha az alábbi tüneteket tapasztalod, könnyen lehet, hogy több vasra van szükséged. Nem kell az összes tünetnek jelentkeznie ahhoz, hogy komolyan vedd a hiányállapotot, de ha nagy részük hosszú idő óta jelen van az életedben,mindenképp keresd fel a háziorvosodat, és kérj teljes laborvizsgálatot

Vizsgálatok eredményei mutatnak rá arra, hogy az alacsony szervezetbeni D-vitamin-szint és a cukorbetegség fokozott kockázata között kapcsolat van. Mind az 1-es, mind a 2-es típusú diabétesz kockázata emelkedik, ha D-vitamin-hiányos a szervezet.

 

Az ébresztőóra csörgésétől az esti lefekvésig számtalan feladatunk van. Anyagcserénk azonban külön gondoskodik arról, hogy a szervezetünkbe juttatott tápanyagok hasznosuljanak, így kielégítő működése esetén energiát biztosít a mindennapjainhoz.

Minden tizedik nőt és a férfiak 8 százalékát is érinti az úgynevezett befagyott váll szindróma, amely olykor hetekig- hónapokig tartó táppénzre kényszeríti az érintett 40-60 éves korosztályt.

A JÓ Élet fenntartásához és eléréséhez olyan tudást, készségeket és attitűdöket kell elsajátítanunk, amelyek lehetővé teszik, hogy rugalmas választ adjunk az élet elkerülhetetlen kihívásaira, a STRESSZRE.

 

És akkor már ott vagyunk, mi számít jó életnek?

 

How Your Body Reacts to Stress | Science| Smithsonian Magazine

A D-vitamin egy valódi multifunkcionális vegyület. Támoagatja az immunrendsert és több módon is hozzájárul szervezetünk egészségéhez. Nem is kérdés, hogy szükségünk van rá, akár étrend-kiegészítő formájában.

A jód a pajzsmirigyhormonok alkotórésze

azok képződéséhez szükség van erre a nyomelemre. Persze nagy mennyiségekre nem kell gondolni, a jód a testben csak nyomokban fordul elő: a felnőtt szervezet jódtartalma 10-20 miligramm. Ha a jódbevitel elégtelen, vagy a bevitt jód valami miatt nem tud beépülni a szervezetbe, akkor jódhiány és azzal együtt pajzsmirigyműködési zavar lép föl.

Azt eddig is tudtuk, hogy a rendszeres séta testnek és léleknek egyaránt jót tesz, de egy tanulmány ezt sokkal jobban megvilágította.

 

A kifejezés mindenütt jelen van az egészség- és fitnesziparban, és olyan gyakran használják a médiában, hogy beépült a mindennapi nyelvezetünkbe.

Mindenhol jártam már de semmi nem működött,
viszont láttam a videóit és tudom, hogy CSAK MAGA tud nekem segíteni."
Hangzik el az a klasszikus bullshit a telefonbeszélgetés elején,
amit pár év gyakorlat után nincs terapeuta, aki benyelne.
Mental health: Are you exercising too much for your mind? - 220 Triathlon

Hát igen, jó kérdés ez.... Sokan vannak, akik csak akkor kapnak észbe, amikor már nyakukon a nyaralás, és alig van pár hét a kitűzött időpontig. Na, épp ezért azonnali fogyókúra, éheztetés, sanyargatás következik... aztána végeredmény meg se közelíti azt, amit szeretnénk.

A változáshoz idő kell, különösen a látványos formálódáshoz. Éppen ezért rendszerben kellene gondolkodni, mert egy-egy kiragadott részlet (pl. nem eszek kenyeret, stb.) ebben a témakörben csak szerencse esetén hozza el a kívánt formát.

A hétköznapok során a legtöbb ember nem szán elegendő időt a testmozgásra, ami bizonyítottan számtalan betegség kialakulásához vezethet – többek között inzulinrezisztenciához, illetve 2-es típusú cukorbetegséghez. Mindkét állapotnál nem csupán a megelőzésben, de a kezelésében is kiemelt jelentőséggel bír a rendszeres sportolás. Hogy pontosan mit érdemes végezni, arról Pancsó Gergely, a Budai Endokrinközpont személyi edzője beszélt.