A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Cikkek

Ha kevesebb a D-vitamin, magasabb a vércukor-szint?

2022.03.29 16:51
Ha kevesebb a D-vitamin, magasabb a vércukor-szint?

Vizsgálatok eredményei mutatnak rá arra, hogy az alacsony szervezetbeni D-vitamin-szint és a cukorbetegség fokozott kockázata között kapcsolat van. Mind az 1-es, mind a 2-es típusú diabétesz kockázata emelkedik, ha D-vitamin-hiányos a szervezet.

 

 A tapasztalat hátterében az áll, hogy D-vitamin-hiányában a hasnyálmirigy ß-sejtjeinek az inzulintermelése csökken, és ennek következtében zavart szenved a szénhidrát-anyagcsere. Mindez orvosolható: a D-vitamin pótlásjavítja a ß-sejt funkciókat, fokozza az inzulintermelést és rendezi a szénhidrát-anyagcserét.

Már kialakult cukorbetegség esetén is lényeges a megfelelő D-vitaminszint! Azoknál a 2-es típusú cukorbetegeknél, akik két hónapon keresztülnapi 4500 NE D-vitamin pótlásan részesültek, előnyösen változnak a laboreredményei, csökken az éhomi vércukorszint, illetve a glikát hemoglobin szint.

Az őszi-téli iszpszakban nem csak a cukorbetegeknek, hanem mindenkinek oda kell figyelni arra, hogy naponta 1500-2000 NE D-vitamint juttasson a szervezetébe!

 

Gondoskodj a megfelelő D-vitamin ellástásról egy kattintással:

https://kakusei-sport.hu/D3-K1-60-kapszula-VITA-Nutriversum

 

VITA - D3+K2 adagonként 2000IU D-vitamint és 150µg  K2 vitamint tartalmaz.

A termék alap hatóanyaga a D-vitamin, amely szervezetünk egészséges működéséhez az egyik legfontosabb mikrotápanyag. D-vitamint alap esetben a szervezet a bőrünkön keresztül a napfényből tud szintetizálni, de a téli hónapokban, illetve a modern életmódnak köszönhetően ez a mennyiség általában nem éri el az egészséges szintet. Az így fennálló D-vitaminhiány gyenge csontozathoz, fogakhoz és immunrendszerhez vezethet, melyek kialakulása D-vitaminpótlással megelőzhető, kezelhető.

A teljesség jegyében a terméket K2 vitaminnal egészítettük ki, amely a K-vitamin legegészségesebb formája. Segíti a Kalcium és a Kálium csontozatba való beépülését, így D-vitaminnal karöltve tökéletes támogatást nyújt vázunk egészségének fenntartásához. Ezen felül gyulladáscsökkentő, és májat támogató, méregtelenítő funkciója is közismert.

  • Napi 2000IU D-vitamin praktikus, 1000IU kapszulákkal
  • Hozzáadott K2 vitaminnal
  • A csontozat, fogak és immunrendszer egészségéért

Kiszerelés: 60 kapszula (30 napi adag)

 

erdekel.jpg | Fritel márkabolt

Forrás: Patika Tükör, XXVII.évf., 2021/10.