A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Cikkek

Sose álljunk meg!

Bruszt Mária
2023.01.25 11:04
Sose álljunk meg!

Azt eddig is tudtuk, hogy a rendszeres séta testnek és léleknek egyaránt jót tesz, de egy tanulmány ezt sokkal jobban megvilágította.

 

Kiderült, hogy a 85 évnél idősebbek, akik legalább 1 órát sétálnak hetente, csökken a kardióvaszkuláris (szív és érrendszeri) betegségek kockázata, és nagyobb az esélyük a hosszabb életre azokkal szemben, akik nem végeznek még ennyi testmozgást sem. 

Fontos a minimális mennyiséget meghatározni az aktivitást tekintve is, hiszen az idős embereknek már nem olyan könnyű a testmozgás. A tanulmány kimutatta, hogy a heti 1 óra séta nagy különbséget jelent. - Dr. Moo-Nyun Jin

Bármelyik életkorban a rendszeres séta csak az előnyünkre válik, ezért érdemes rá időt szánni. Hatására megváltozik az immunsejtek aránya, és csökken a szervezetben a gyulladásos faktorok mennyisége. Tehát a rendszeres gyaloglásnak is van gyulladásellenes hatása (!)

A gyaloglást, sétát igen egyszerű véghezvinni. Szükség van egy jó, sétára alkalmas cipőre, és már mehetünk is.

Szakképzett edzővel pedig egy szuper kis programot lehet összeállítani. Napi 

Amire viszont érdemes figyelni, hogy inkább parkban, erdőben sétáljunk, mert minőségi feltöltődést ad a dolog. Napi 30 perc sétával kiváló eredményeket lehet elérni!