A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Egészségmagazin

A sokoldalú D-vitamin

2022.09.27 15:13
A sokoldalú D-vitamin

A D-vitamin egy valódi multifunkcionális vegyület. Támoagatja az immunrendsert és több módon is hozzájárul szervezetünk egészségéhez. Nem is kérdés, hogy szükségünk van rá, akár étrend-kiegészítő formájában.

Kutatások bizonyítják, hogy szervezetünk funkcióinak ellátásához szükség van D-vitaminra, ezen belül nagyon fontos az immunrendszer működésében betöltött szerepe.

De a D-vitamin feladata nem merül ki ebben, hiszen segít fenntartani a kalcium megfelelő szintjét a vérben, például úgy, hogy támogatja annak az emésztőrendszerből való felszívódását és hasznosulását. Többek között ennek köszönhetjük szikárd csontjainkat, fogazatunkat, idegeink és izmaink működését. Létfontosságú tehát, hogy elegendő mennyiségben jussunk hozzá.

 

Napfényt nem csak a jókedvért, az egészségért is!

A D-vitamon különleges, ugyanis forrásául nem supán az élelmiszerek szolgálhatnak- mint például a tojás vagy halolajok - , hanem szervezetünk maga is képes előállítani; bőrünjben képződik, napfény hatására.

ám éppen ez a tulajdonsága hívja fela figyelmünket arra, hogy a napsütésesebb hónapok letűntével fokozottan kell gondoskodnunk a megfelelő D-vitamin ellátottságról. Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat eredményei alapján elmondható, hogy étkezéssel a lakosság jelentős többsége a D-vitamin naponta ajánlott menniségének ötven százaléka sem jut hozzá. Az ősz folyamán pedig a nyári sok napsütésnek köszönhetően felhalmozott készletünk is lassan kiürül - épp akkor, amikor a gyakori megbetegedések miatt a legnagyobb szükségünk lenne a jól működő immunrendszerre.

 

 

Pótoljuk, de hogyan?

 

Fontos, hogy megbízható készítményt válassz megfelelő hatóanyag tartalommal.

 

D3+K2 - 60 KAPSZULA - VITA - NUTRIVERSUM

D3+K2 - 60 kapszula - VITA - Nutriversum

 

 VITA - D3+K2 adagonként 2000IU D-vitamint és 150µg  K2 vitamint tartalmaz.

A termék alap hatóanyaga a D-vitamin, amely szervezetünk egészséges működéséhez az egyik legfontosabb mikrotápanyag.  AzD-vitaminhiány gyenge csontozathoz, fogakhoz és immunrendszerhez vezethet, melyek kialakulása D-vitaminpótlással megelőzhető, kezelhető.

A teljesség jegyében és a könnyebb felszívódás érdekében a terméket K2 vitaminnal egészítették ki, amely a K-vitamin legegészségesebb formája. Segíti a Kalcium és a Kálium csontozatba való beépülését, így D-vitaminnal karöltve tökéletes támogatást nyújt vázunk egészségének fenntartásához. Ezen felül gyulladáscsökkentő, és májat támogató, méregtelenítő funkciója is közismert. 

Olvass tovább a termékről -->

https://kakusei-sport.hu/D3-K1-60-kapszula-VITA-Nutriversum

 

 

 

Forrás: Beres magazin