A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Egészségmagazin

TIPPEK A BIZTONSÁGOS NAPOZÁSHOZ

2022.07.29 13:10
TIPPEK A BIZTONSÁGOS NAPOZÁSHOZ

A napfény szükséges az egészséges élethez, de nyáron akár káros is lehet a túlzásba vitt napozás.

Az alábbi tanácsok segítenek, hogy mire érdemes odafigyelni.

1. A barnunlást a melanin, vagyis egy festékanyag termelődésének köszönhetjük, amely bizonyos szintig képes megvédeni a kéros sugaraktól a bőrünket. Érdemes türelmesnek lenni, mert csak néhány nap után képes eljutni a bőr legfelsőbb szintjéig, de elősegíthetjük termelődését, ha béta-karotinban gazdag élelmiszereket fogyasztunk.

 

2. Az UV-A és UV-B sugarak is károsítják a bőrünket, így mindkettő ellen szükséges védekezni, már csak azért is, mert nyáron fényvédő készítméní alkalmazása nélkül 8-10 perc alatt leéghetünk. A napégés tulajdonképpen az UV-sugárzás szabad szemmel is jól látható, akut sejtkárosító hatása, a sugárzásra adott gyulladásos reakció.

Bár a köznyelvben az égést leggyakrabban extrém magas hőhatáshoz (tűzhöz, forrázáshoz) kötjük, az okozott szöveti sérülés jellege miatt a fagyás, a maródás (kémiai égés), a dörzsölődés vagy horzsolás (súrlódásos égés), az elektromosság és a sugárzás, így a napsugárzás okozta károsodások is az égések közé tartoznak. Ezért a napégés súlyosságát is az égési sérülésekhez osztályozásához alkalmazott skálával szokták meghatározni. A napégéses esetek többsége a felületes vagy első fokú égések közé tartozik, vagyis a szöveti sérülések csak a bőr legkülső rétegét érintik.

 

3. A fokozatosság elvét napozáskor is be kell tartani, a hirtelen és nagyobb mennyiségű napfény hatására ugyanis azonnal leéghetünk, ami a DNS károsodását okozza. Ez később a bőr korai öregedéséhez és akár egy súlyos daganattípus, a melanóma kialakulásához vezethet. 

 

4. Ne feledkezzünk meg a napszemüveg, a napernyő és a kendők, kalapok használatáról sem ahogyan az is lényeges, hogy hidratáljuk és ápoljuk bőrünket a napozát követően: külsőleg megfelelő napozás utáni készítményekkel, belsőleg pedig folyadék- és vitaminpótlással.

 

Védekezz a leégés ellen!

 

SUN F30 BRONZ NAPTEJ - 100 ML

Fokozott barnulás és megbízható védelem egyben!
Valódi újdonság, amely rövidebb napozási idő mellett biztosítja bőre egészséges, ragyogó barnaságát. A korszerű összetételű naptej növényi komponense a természetes barnulási folyamatot gyorsítja, miközben erős védelmet nyújt a napsugarak káros UVA+UVB hatásai ellen.

Használatakor a bőr a napsugarak hatására nagyobb mennyiségben termel természetes anyagot (melanint), ami a normál barnulási folyamatnál is megjelenik a bőrben. Bőrbarát összetételű, ezért érzékeny bőrre is alkalmazható. Használata arcra, testre egyaránt javasolt.

 

 

SUNSAVE BALZSAM - NAPOZÁS UTÁNI KRÉM - 150 ML

Kiválóan alkalmas a nap, víz, homok, szél viszontagságainak kitett bőr hidratálására, intenzív regenerálására. Csökkenti a bőrpírt, hűsíti, megnyugtatja, hidratálja a bőrt, helyreállítja zsír- és vízháztartását.

Megakadályozza a ráncosodás és az idő előtti öregedés egyéb jeleinek kialakulását. Arcra, testre egyaránt használható.

 

Ha nyaralni készülsz akkor ezt a térméket mindenképp vidd magaddal:

A nagy melegben és az egésznapos strandolásban szinte mindig előfordul hogy a család egy tagja leég a tűző napon.

Ilyenkor gyorsan szeretnénk enyhíteni a fájdalmas égést és hamar megszabadulni az ezzel járó kellemetlenségektől.

SUN NAPÉGÉS ELLEN GÉL - 150 ML

Napozás utáni aloe veras gél, azonnal hűsíti, nyugtatja a leégett bőrt és enyhíti a napallergia, napkiütés tüneteit. Hidratálja és regenerálja a nap, szél és víz által igénybe vett bőrt.

Hosszan tartó hatását két természetes eredetű aktív anyag kombinációja biztosítja. Aloe Vera – ismert gyulladást mérséklő és hámregeneráló hatású tradicionális gyógynövény. Panthenol (B5 ProVitamin) csökkenti a bőrirritációt és hidratálja a napozás utáni bőrt. Nem ragad, gyorsan és nyomtalanul felszívódik.