A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

VADSZEDER LEVÉL
VADSZEDER LEVÉL
1 990 Ft

VADSZEDER LEVÉL

1 990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2+  db
-10 %
1 791 Ft/db
Részletek

EZÉRT AJÁNLJUK:


A VADSZEDER EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSÁT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a vadszeder levélre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

A SZÉKLET SŰRÍTÉSÉT ELŐSEGÍTŐ HATÁSA

 • Az vadszederlevél akár 10 százalék cserzőanyagot (tannint) is tartalmazhat. A cserzőanyag nem egységes, hanem több hasonló tulajdonságú vegyület keveréke. Közös tulajdonságuk, hogy a fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat. Szabad fehérjék gyakran előfordulnak a gyulladt nyálkahártyán, a cseranyagok velük reakcióba lépve egy védőréteget hoznak létre. A gyulladt terület érzékenysége ezáltal csökken, kevésbé jutnak át rajta méreganyagok és a kórokozók. (Dr. Csupor Dezső kutatása)
 • A cserzőanyagok antibakteriális hatásúak, amelyet a vadszeder esetében is több vizsgálat igazolt. Kivonata hatásos volt többek között az Escherichia coli, a Bacillus subtilis, Streptococcus aureus és a Proteus mirabilis baktérium ellen. (Dr. Muhammad és munkatársai kutatása, Dr. Rameshwar és munkatársai kutatása, Dr. Muhammad és munkatársai kutatása)
 • A cseranyagok gyulladáscsökkentő hatásuk miatt növelik a vastagbél folyadék visszaszívását, antibakteriális hatásuk miatt pedig csökkentik a baktériumok által kiváltott irritációt.

A VADSZEDERLEVÉLLEL VÉGZETT TOVÁBBI VIZSGÁLATOK

 • A szeder levele több állatkísérletben is eredményes volt a vércukorszint csökkentésében. Aktív volt a nem inzulinfüggő cukorbetegség (2-es típusú) kezelésében és megelőzésében. (Dr. Xu és munkatársai kutatása)
 • Eredményesen csökkentette a túlzott cukorfogyasztás után fellépő hirtelen vércukorszint-emelkedést, amely a kutatók szerint a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában és kezelésében az egyik legfontosabb tényező. (Dr. Alonso és munkatársai kutatása, Dr. Sharaf és munkatársai kutatása)
 • Az étkezés utáni túlzott vércukorszint szabályozásának általános elfogadott terápiás stratégiája az α-glükozidáz és az α-amiláz enzimek gátlása. Ez jelentős késleltetést eredményez a szénhidrátok lebontásában egyszerű cukrokká, amelyek könnyen felszívódnak és hirtelen megemelik a vércukor-szintet. A vadszeder levél kivonata hatékonyan gátolja az α-glükozidáz enzim aktivitását, ezért a kutatók úgy vélik, hogy nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítani neki cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerekben. (Dr. Saponjac és munkatársai kutatása)

VADSZEDER A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

 • A vadszeder levelét a népgyógyászatban hasmenés, erős havivérzés, cukorbetegség, köszvény kezelésére, valamint  szívbetegségek megelőzésére alkalmazzák. (TRC Natural Medicines)

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • A vadszeder levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Csökkentheti a vércukorszintet és fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását.
 • Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékelje vagy szüneteltesse szedését!
 • Gyulladásos bélbetegségek fennállása esetén fogyasztása ellenjavallt!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó. 
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek