A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

FEKETE ÁFONYA LEVÉL
FEKETE ÁFONYA LEVÉL
2 190 Ft
ÚJ

FEKETE ÁFONYA LEVÉL

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A fekete áfonya levél egészségügyi hatásai:

1. Magas cseranyag tartalma támogatja az emésztőrendszer nyálkahártyájának egészségét és lassítja a bélmozgást..

2. Támogatja a vénás keringés egészségét. Elősegíti a nehézláb-érzés csökkentését.

3. Hatóanyagai lassítják a könnyű szén­hidrátok felszívódását, ezzel támogatva az egészséges vércukorszint fenntartását.

Népgyógyászati alkalmazása:

Az fekete áfonya levelét egyéb célokra is használják a népgyógyászatban (pl. vérnyomás-csökkentés, látásjavítás stb.).
2 190 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb fekete áfonya levelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~2,5 g szálas áfonyalevél teafűnek felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A FEKETE ÁFONYA LEVÉL GÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a fekete áfonya levélre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek


1. EMÉSZTŐRENDSZERT TÁMOGATÓ, SZÉKLETSŰRÍTŐ HATÁSA
Fekete áfonya nagy mennyiségű, 7-8% fenolos összetevőt (főképp polifenolt és flavonoidot) tartalmaz. Ezek nem egységes anyagok, hanem több hasonló tulajdonságú vegyület keveréke. A fekete áfonya leveléből eddig 35-féle fenolos összetevőt mutattak ki. (Hokkanen és mtsai. kutatása)

A polifenolok közös tulajdonsága, hogy a fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat. Szabad fehérjék gyakran előfordulnak a gyulladt nyálkahártyán, a cseranyagok velük reakcióba lépve egy védőréteget hoznak létre. A gyulladt terület érzékenysége ezáltal csökken, javul a vastagbélből a folyadékvisszaszívás, sűrűsödik a széklet és kevésbé jutnak át a gyulladt bélfalon a méreganyagok és a kórokozók. (Dr. Csupor Dezső kutatása)

A fekete áfonya cseranyagai antibakteriális hatásúak, gátolják a fertőzést okozó Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Bacillus subtilis és az Escherichia coli baktériumok fejlődését. (Brantner és mtsa)


2. VÉNÁS KERINGÉST TÁMOGATÓ ÉS NEHÉZLÁB-ÉRZÉST MÉRSÉKLŐ HATÁSA
A fekete áfonya vénákra gyakorolt hatása magas polifenol és flavonoid tartalmának köszönhető. A flavonoidok szívre és érrendszerre gyakorolt hatását az 1960-as évektől kutatják klinikai vizsgálatokban. Számos vizsgálat bizonyította hatásosságukat a lábak térfogatának és a nehézláb-érzés csökkentésében, a vénás erek állapotának javításában. A vizsgálatok alapján a kutatók úgy látják, hogy a flavonoidok aktivitásának nagy része gyulladásgátló tulajdonságukkal függ össze, mivel akadályozzák a gyulladást serkentő anyagok termelődését, emellett antioxidáns hatásukkal is csökkentik a gyulladást. Ezen kívül a flavonoidok fokozzák a vénás erek tónusát, csökkentik a kapilláris erek áteresztőképességét, javítják a nyirokelvezetést és gátolják a vérlemezkék összetapadását. (Rabe és mtsai kutatása)


4. AZ EGÉSZSÉGES VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
A fekete áfonyából készült teát hagyományosan a cukorbetegség népi gyógymódjaként alkalmazzák. A kutatások szerint a hatás főképp arra vezethető vissza, hogy a fekete áfonya hatóanyagai gátolják az emésztőrendszerben képződő szénhidrátbontó enzimek (alfa-glüközidáz) működését és segítenek helyreállítani az antioxidáns hatású glutation hatását az oxidatív stressznek kitett sejteken. (Bljajic és mtsai kutatása)
Az áfonyalevél speciális flavonolignán összetevői, a cinchonainok kísérletesen elősegítették az inzulintermelődést, amelynek szintén szerepe lehet a vércukorszint-csökkentő hatásában. (Hokkanen és mtsai. kutatása)
A vércukorszintre gyakorolt hatását állatkísérletben is alátámasztották egy olaszországi kutatásban. A kísérleti állatok vércukorszintje négy nap alatt 26 százalékkal csökkent, de emellett a vérzsírszintjük (triglicerid) is jelentősen mérséklődött, közel 40 százalékkal. (Cignarella és mtsai kutatása)
FEKETE ÁFONYA LEVÉL A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A fekete áfonya levelét a népgyógyászatban a fenti területeken túl vérnyomás-csökkentésre, látásjavításra, vizelethajtóként, felfázásra, köhögéscsillapításra, torok- és szájöblögetőként, magas koleszterin- és vérzsírszint csökkentésére, mensturációs problémákra, IBS kezelésére, kopásos ízületi gyulladások kezelésére és vastagbélfekélyre alkalmazzák.
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
A fekete áfonya levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékeld vagy szüneteltesd szedését!
Gyulladásos bélbetegségek fennállása esetén fogyasztása ellenjavallt!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek