A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

KÖRÖMVIRÁG
KÖRÖMVIRÁG
2 190 Ft

KÖRÖMVIRÁG

2 190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2+  db
-10 %
1 971 Ft/db
Részletek

EZÉRT AJÁNLJUK:


A KÖRÖMVIRÁG EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a körömvirágra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. A GYOMOR ÉS A BÉL NYÁLKAHÁRTYÁJÁNAK EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

  • A körömvirágot hagyományosan a kisebb felületi sérülések, gyulladások kezelésére használják. Kivonata kísérletekben is hatásosnak bizonyult fekélyes bélgyulladás kezelésében. (Yoshikawa és munkatársai kutatása, Dr. Tanideh és munkatársai kutatása)
  • A körömvirág kivonata teljesen gátolta a Campylobacter jejuni nevű baktérium fejlődését, amely a gyomor-bélhurutos megbetegedések egyik fő okozója. Kisebb mértékben gátolta a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori baktérium fejlődését is. (Dr. Cwikla és munkatársai kutatása)
  • A körömvirág illóolaja gátolja a szintén betegségeket okozó Bacillus subtilus, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa és a Candida albicans baktérium és gombafajok fejlődését is. (Dr. Janssen és munkatársai kutatása)

 

2. A MÁJ EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

 

3. A SZÁJ, A TOROK ÉS A HANGSZÁLAK EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA*

  • A száj és a torok nyálkahártyájának védelmét több klinikai kutatásban is igazolták a körömvirág esetén. Az egyik ilyen kutatásban a naponta kétszer használt körömvirág kivonat hat hónap alatt 10-18 százalékkal csökkentette az ínygyulladást és vérzést azokhoz képest, akik csak vízzel öblögettek. (Dr. Khairnar és munkatársai kutatása)
  • Egy másik kutatásban a körömvirág hatását más gyógynövényekkel együttesen alkalmazva vizsgálták. A páciensen két héten keresztül rendszeresen öblögettek a kivonattal közvetlenül az étkezés után harminc másodpercig. Két hét elteltével jelentősen csökkent az ínygyulladás mértéke. A hatás megegyezett azzal, mint amikor a vizsgált személyek 0,2%-os klórhexidint tartalmazó szájvízzel öblögettek. (Dr. Mahyari és munkatársai kutatása)

KÖRÖMVIRÁG A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

A népgyógyászatban görcsoldóként, a menstruáció megindításához, a láz csökkentésére, a száj és a garat nyálkahártyája gyulladásainak kezelésére alkalmazzák. Használják ezeken kívül gyomor és nyombélfekély kezelésére, fejfájás esetén, illetve sárgaság kezelésére. (TRC Natural Medicines)


FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

  • A körömvirág sziromlevelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Fogyasztása nem ajánlott terhesség és szoptatás, valamint 18 éves kor alatt, továbbá a fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni allergia esetén!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek