A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

EGYNYÁRI ÜRÖM HERBA
EGYNYÁRI ÜRÖM HERBA
2 490 Ft
ÚJ

EGYNYÁRI ÜRÖM HERBA

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

Az egynyári üröm egészségügyi hatása:

Hozzájárul az emésztés egészségéhez.

Fogyasztása 40 éves kor felett különösen ajánlott!
Évszázadok óta alkalmazott hagyományos gyógynövény.

Népgyógyászati alkalmazása:

Az egynyári üröm a népgyógyászatban széles körben használt (pl. paraziták ellen, zsírmájra, ízületi kopásra stb.).
2 490 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb egynyári ürmöt (400 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~2 g egynyári üröm teafűnek felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
AZT EGYNYÁRI ÜRÖM EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az egynyári ürömre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák az egynyári üröm egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek


1. EMÉSZTŐRENDSZERT TÁMOGATÓ HATÁSA
Az egynyári üröm jelentős mennyiségben (2-4%) tartalmaz különböző emésztést segítő illóolaj komponenseket. (Herman és mtsai.)

Fő hatóanyaga az artemizinin, ami egy szeszkviterpén-lakton típusú, keserű ízű anyag. A keserű ízérzés a száj nyálkahártya ízérző receptoraiból induló, a bolygóideg által közvetített reflexszel fokozza az emésztőnedvek, főképp az epe és a hasnyál elválasztását, így azok nagyobb mennyiségben állnak rendelkezésre egy kiadós étkezés alkalmával. A jobb emésztés hatására kevesebb gáz képződik a bélrendszerben, csökken a teltségérzet, amely jobb közérzetet biztosít az étkezés után. A keserű gyógynövények fogyasztása után fokozódik a gyomorsav termelődése, illetve javul a gyomorban a fehérjék lebontása aminosavakká, mindez a gyomor-bélrendszer szabályozásának optimalizáláshoz vezetett. (Amann és mtsa.)
Az epefolyadék rendszeres kiválasztása nemcsak a jó emésztéshez járul hozzá, de segíti a máj egészséges működését is. A máj ugyanis az epefolyadékon keresztül választja ki a vízben rosszul oldódó anyagokat (mérgeket, gyógyszer bomlástermékeket, hormon-végtermékeket stb.). Epepangás (kolesztázis) esetén ez az elfolyási folyamat valahol megakad a máj és a patkóbél között, ezáltal pedig az epefolyadékkal nem tudnak kiürülni a szervezetből a méreganyagok. Ez rövid távon mentális és fizikai fáradtsághoz, hosszú távon pedig az epeutak fokozatos pusztuláshoz, majd a máj visszafordíthatatlan károsodásához vezethet. (Santiago és mtsai.)
A keserűanyagok nemcsak az emésztőnedvek termelését fokozzák. A vér az emésztőrendszer környékére áramlik, eközben a periferiális erek összehúzódnak, ezáltal csökken a szív terhelése. Az étkezés utáni rossz közérzethez, a vitalitás csökkentéséhez hozzájárulhat a vérnyomás hirtelen csökkenése is, amelyet a keserű ízű gyógynövények (mint az egynyári üröm) segítenek normál szinten tartani. Rendszeres fogyasztásával javul az emésztés, így növekszik a szervezet tápanyagokkal való ellátása, amely önmagában is vitalizáló hatású. (McMullen kutatása)
TOVÁBBI KUTATÁSOK
Fő hatóanyaga, az artemisinin nem hőstabil vegyület, ami elbomlik, ha forrázattal készítünk teát a egynyári ürömből. (Rath és mtsai).
Az egynyári üröm hatásossága a plazmódium paraziták által kiváltott malária kezelésére több kutatásban is jól bizonyított. (Mueller és mtsai 1, 2, Abdin és mtsai)
Bár az egynyári üröm hatása maláriaellenes szerként nem vonható kétségbe, de a hatásmechanizmusa a mai napig nem tisztázott. Egyes kutatások szerin az artemizinin aktiválódik a maláriás parazita tápláléküregében, ami oxidatív károsodást okoz. Más kutatások azt mutatják, hogy az artemizinin gátolhatja a specifikus kalcium transzportereket a parazitában, ami sejthalálhoz vezet (Eckstein-Ludwig és mtsai).
Az egynyári üröm parazitaellenes hatásán kívül igazolták baktériumfejlődést gátló hatását is. (Huang és mtsai)
Laboratóriumi kutatások az mutatják, hogy az egynyári üröm lázcsillapító hatással rendelkezik. (Huang és mtsai)
Egy nem alkoholos zsírmájbetegségben szenvedő felnőtteken végzett klinikai vizsgálat azt mutatta, hogy az egynyári üröm napi kétszeri 8 héten át tartó fogyasztása 16 egység/l-rel csökkenti az alanin-aminotranszferáz (ALT) koncentrációját a kiindulási értékhez képest, szemben a placebo (vagyis hatóanyag nélküli készítményt szedő emberek) 7 egység/l-es csökkenésével. (Han és mtsai.) Az alanin-aminotranszferáz (vagy más néven glutamát-piruvát-transzamináz GPT) egy enzim, amely főként a májban található. Kisebb mennyiségben még előfordul a vesékben, szívben és az izmokban. A GPT-teszt segítségével kimutatható a májsejtek károsodása. A GPT-értékeket általában összehasonlítják más enzimszintekkel, úgymint az alkalikus foszfatázéval (ALP) és az aszpartát-aminotranszferázéval (GOT), ez segít meghatározni, hogy a májbetegségnek milyen formája van jelen.
Az egynyári üröm hatásosnak bizonyult az csípő és térd ízületi kopás (oszteoartritisz) kezelésében is egy Új-Zélandi kutatásban. A vizsgálatban 42-en vettek részt, egy részük egynyári ürmöt, mások pedig placebót kaptak 12 héten keresztül. Míg az utóbbi csoportban nem történt változás, addig az egynyári ürmöt kapóknál jelentősen csökkent a fájdalom, az ízületi merevség, illetve javultak az ízületi funkciók (Stebbings és mtsai.). A vizsgálat kiterjesztésében az egynyári üröm terápiás hatásai további hat hónapig fennmaradtak. (Hunt és mtsai.)

EGYNYÁRI ÜRÖM A NÉPGYÓGYÁSZATBAN:
Az egynyári ürmöt nagyon sokrétűen alkalmazza a népgyógyászat: malária, vérhas, emésztési panaszok, láz, sárgaság, rüh, tuberkulózis, bélparazita fertőzés, pikkelysömör, szisztémás lupusz eritematózusz (SLE) és egyéb autoimmun betegségek, bakteriális és gombás fertőzések kezelésére használják. Alkalmazzák ezen kívül anorexia nervosa, keringési zavarok, megfázás, székrekedés, epehólyag-betegség, gyomorhurut, menstruáció kimaradás, ízületi kopás, reumás ízületi gyulladás és nem alkoholos zsírmájbetegség kezelésére is.
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
Az egynyári üröm herbájának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
Fogyasztása nem ajánlott 18 éven aluliaknak, várandós és szoptatós anyáknak, továbbá epeúti elzáródás vagy epehólyag-gyulladás, illetve fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni érzékenység esetén!
Négy hét fogyasztás után tartson legalább egy hét szünetet!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek