A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

DIÓLEVÉL
DIÓLEVÉL
1 990 Ft
ÚJ

DIÓLEVÉL60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

A diólevél egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti az egészséges emésztést.

2. Hozzájárul a szervezet külső behatásokkal szembeni védekezéséhez, ellenálló-képességének növeléséhez.

3. Antioxidáns hatása révén védheti a sejteket és szöveteket oxidatív károsodástól, amely például stressz, alkoholfogyasztás és dohányzás hatására alakulhat ki a szervezetben.

Népgyógyászati alkalmazása:

Népgyógyászatban sokrétű élettani hatása miatt előszeretettel alkalmazzák a diólevelet (salaktalanítás, méregtelenítés, vértisztítás, cukorbetegség stb.)
1 990 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb diólevelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~2,5 g diólevél teafűnek felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
AZ DIÓLEVÉL EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a diólevélre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek


1. AZ EMÉSZTÉS EGÉSZSÉGÉT ELŐSEGÍTŐ HATÁSA
A diófa levelének emésztésre gyakorolt hatása főképp magas csersavtartalmának köszönhető. A cseranyagok (tanninok) a fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat, így védőréteget alkotnak a bélnyálkahártya felszínén, csökkentve a bél érzékenységét, mérsékelve a méreganyagok felszívódását, ezzel nyugtatva a kisebb gyulladásokat. Ez a tulajdonságuk különösen hasmenés esetén segít helyreállítani az emésztést és széklet normál halmazállapotát. Az emésztésre gyakorolt kedvező élettani hatása a káros bélbaktériumok szaporodásának gátlásával is összefügghet. (Dr. Csupor Dezső kutatása)

2. A SZERVEZET VÉDEKEZŐKÉPESSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA
A diófa levele jelentős mennyiségű baktérium- és gombaellenes hatású vegyületet tartalmaz. Kísérletekben gátolta többek között a gram-negatív (Escherichia coli, a Pseudomonas aeruginosa), gram-pozitív (Staphylococcus aureus) baktériumok és különböző Candida gombák (Candida albicans, C. galabrata, C. krusei) fejlődését. (Dr. Widy-Tyszkiewicz és munkatársai kutatása)
A diólevélből készült kivonat gátolta a herpeszt okozó herpes simplex vírus, az emésztőrendszeri panaszokat okozó poliovírus és a szúnyogok által terjesztett Sindbis vírus szaporodását is. (Dr. Mouhajir és munkatársai kutatása)

3. ANTIOXIDÁNS HATÁS
A dió levele nagy mennyiségű antioxidáns a hatású vegyületet tartalmaz. (Dr. Widy-Tyszkiewicz és munkatársai kutatása)

Az antioxidánsoknak fontos szerepe van a szervezetben keletkező szabadgyökök semlegesítésében, a szervezet egészségének megőrzésében. A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek külső elektronpályájukon egy egyedülálló, párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük, ezért könnyen reakcióba lépnek más molekulákkal, ezzel megváltoztatják szerkezetüket, funkciójukat. Ha túl sok molekula funkciója változik meg a szervezetben, az betegségek kialakulásához vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak ennek az egyensúly-eltolódásnak a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában. (Dr. Blázovics Anna kutatása)
A kutatók lehetségesnek tartják, hogy a természetes antioxidáns anyagok pótlásával az oxidatív károsodás csökkenthető, ezzel a betegségek kifejlődése késleltethető. (Dr. Maxwell kutatása)


DIÓLEVÉL A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A hagyományos gyógynövény-terápiában is elsősorban emésztést segítő, salaktalanító, stimuláló hatása miatt alkalmazzák. A kiválasztó szervrendszer (máj, vese) működését fokozza, ezért vértisztítóként, tisztító kúrákhoz alkalmazzák. Használják ezeken kívül vérszegénység, cukorbetegség, gyomorhurut, hasmenés estén is. (TRC Natural Medicines)
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
A diólevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak!
Legfeljebb négy héten keresztül fogyassza, utána tartson két hét szünetet.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek