A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Egészségmagazin

A PUNOK story - Az alapító Ricardo Guerrero története

2022.08.23 16:17

Ismerd meg a  népszerű karate márka, a Punok alapítójának történetét

 

Az elnök Ricardo Guerrero maga is karate mester. 4 évesen saját édesapjánál kezdett el tanulni karatét, amiben hamarosan kiderült, hogy nagyon ügyes. 13 évesen már Japánba készült, hogy részt vegyen egy nemzetközi tornán. Középosztálybeli venezuelai családból származott, szülei nem tudták anyagilag támogatni ezt a tervét és a japán utat, ezért Ricardo elhatározta, hogy keményen fog dolgozni, hogy a sikeres kvalifikáció után ő is ott lehessena válogatottal Japánban. Minden munkát elvállalt, nem adta fel az álmaiti. Hetekig hónapokig mindent megtett, hogy pénzt keressen 13 évesen: autókat mosott, tombolákat rendezett, és házimunkát végzett a környéken. Kapargatva és spórolva össze tudta szedni a szükséges pénzt. 

Ricardo Guerrero, Punok's founder, today.

2 nappal a jegyvásárlás előtt a családjukat kirabolták, ott állt a 13 éves Ricardo a nappalijukban és úgy érezte összeomlott a világ. A rablók teljesen kifosztották őket, és a gyerek összespórolt pénzét is elvitték, egy borítékot, melyre az volt írva "jegy Japánba".

Sajnos akkor ő otthon maradt mert már nem volt arra idő, hogy újra megkeresse 13 évesen az úti költséget, de megfogadta, hogy valamilyen módon felnőtt korában segíteni fog a karate sportolóknak, hogy megvalósíthassák álmaikat.

19 évesen az USA-ba ment egyetemre jobb élet reményében. 2011-ben már az USA Karate csapatával Pánamerikai Bajnokságon és más nemzetközi versenyeken is részt vett. 

Sok évvel az incidens után a karatét beválogatták az olimpiára, és a közben megalakult és megszeretett PUNOK márka révén Ricardo Guerrero számtalan versenyzőn keresztül lett részese a történelemnek, és általa vettek részt Japánban az Olimpián. Így álma valóra vált. Valóban sok versenyzőnek segített ott lenni a világ egyik legnagyobb versenyén, az Olimpián! A PUNOK márka küldetése, hogy a bajnokokat segítse álmaik megvalósításában a kiváló karate felszerelések által. The brand of champions!

Ez a történet egy valós, élő ember története, hogy lássátok, ki áll a brand mögött.

 

Igazi példakép, aki megmutatja, hogy kitartó munkával, mindenki küzdjön az álmaiért, mert lehetséges! Az Élet így vagy úgy támogatni fogja a céljaid megvalósulását. A nehéz helyzetekben nem szabad feladni, és hátat fordítani céljainknak!

 

Legyen ez a történet inspiráció számotokra, és tanítványaitok számára!

 

 

Shodan Martial Arts Academy - Greenwood

 

 

 

Ha érdekelnek a termékek, klikkelj erre a gombra:

Generated button