A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Egészségmagazin

Vitaminpótlás..de hogyan?

2022.02.12 14:39
Vitaminpótlás..de hogyan?

Mindenki tudja, hogy a hideg, téli időszakban nagyon fontos a megfelelő vitaminpótlás.. De azt is tudja, melyik vitaminokat szükséges pótolnia? Cikkünkből az is kiderül, hogy mivel érdemes bevinni a vitaminokat a megfelelő felszívódás érdekében!

Types of Vitamins: Complete Classification of Vitamins Explained

A banán, az alma a citrusfélék télen is fogyaszthatóak, ezek bővelkednek vitaminokban és ásványi anyagokban. Érdemes a salátákat hidegen sajtolt olajokkal meglocsolni, ami azért is fontos, mert a salátákban, zöldségekben lévő zsírban oldódó vitaminok, az A-,D-,E- és K- vitaminok hasznosításához szükségesek a zsírok, illetve olajok- utóbbiak a szív és érrendszer szempontjából kedvezőbbek. Lehetőleg telítetlen, omega-3 zsírsavakat fogyasszunk. Az olivaolaj és általában a hidegen sajtolt növényi olajok jó választásnak minősülnek, de a halételek is gazdagok omega-3 zsírsavakban.

A többszörösen teliítetlen zsírsavak, köztük az omega-3 zsírsavak, szívvédő hatásúak, hozzájárulnak a koleszterin és a trigliceridszint rendezéséhez, valamint a vérnyomás megfelelő szintentartásához. Gyulladáscsökkentp hatással is bírnak, és egyes kutatások szerint javítják az immunrendszer működését. Egyes kutatók szerint, bizonyos daganatos betegségek, például azemésztőrendszeri daganatok megelpzésében is szerepet játszanak.

Most nézzük meg, hogy a különböző vitaminok milyen jótékony hatást gyakorolnak ránk!

 

How to Build and Eat a Balanced Diet for Better Health (and Weight Loss) |  Cooking Light

A-VITAMIN

Az A-vitamin a látás minőségének megőrzéséről vált híressé, de valójában rengeteg anyagcsere-folyamathoz szükséges mikrotápanyagról van szó. Kiemelten fontos szerepet játszik sportolók körében, hiszen a megfelelő immunműködés számukra különösen fontos a magasabb fizikai stressz és testi igénybevétel végett, az A- vitamin pedig remek támogatást nyújt az immunrendszer normál működéséhez.

Nutriversum A vitamin 2500 µg A hatóanyaggal: 

https://kakusei-sport.hu/Vitamin-A-60-tabletta-VITA-Nutriversum

 

B- VITAMIN

B-vitaminokat együttesen B-komplex néven is ismerjük. A B-vitaminok különböző típusainak mindegyike fontos feladatot lát el az emberi szervezet különböző élettani folyamatain belül, a vitaminok egyes funkciói között pedig gyakorta találunk átfedést. Szinte mindegyikük hozzájárul az immunerősítéshez, a mentális frissesség megőrzéséhez, az anyagcsere-folyamatok egészséges működéséhez, a szív védelméhez, továbbá szépségápoló hatásukat fejtik ki a haj, a bőr és a köröm egészségének és épségének megőrzésében. 

Nutriversum B-KOMPLEX:

https://kakusei-sport.hu/B-Complex-60-tabletta-VITA-Nutriversum

 

C-VITAMIN

A C-vitamin a vízben oldódó vitaminok közé tartozik, az immunrendszer védelmének egyik meghatározó bástyája. És még annál is több!
Erős antioxidáns, amely kellő védelmet ad a káros szabadgyökök ellen, ezen felül a regenerációban (bőr, izomzat, csontozat) is hasznos segítséget nyújt.
Mivel vízben oldódik, ezért érdemes a megfelelő utánpótlására figyelni, hogy a testünk C-vitamin ellátottsága mindig megfelelő legyen. Hiánytünetei lehetnek: hajhullás, ínyvérzés, depresszió és álmatlanság.

Nutriversum 1000 mg C-vitamin tabletta, csipkebogyóval.:

http://kakusei-sport.hu/Vitamin-C-1000-100-tabletta-VITA-Nutriversum

 

D-VITAMIN

D-vitamint alap esetben a szervezet a bőrünkön keresztül a napfényből tud szintetizálni, de a téli hónapokban, illetve a modern életmódnak köszönhetően ez a mennyiség általában nem éri el az egészséges szintet. Az így fennálló D-vitaminhiány gyenge csontozathoz, fogakhoz és immunrendszerhez vezethet, melyek kialakulása D-vitaminpótlással megelőzhető, kezelhető.

Nutriversum D3+K2 vitamin:

https://kakusei-sport.hu/D3-K1-60-kapszula-VITA-Nutriversum

 

E- VITAMIN

Az E-vitamint nagyon erős antioxidánsként tartjuk számon, amely ezáltal hozzájárul a szervezetünk természetes ellenálló képességéhez és az egészségmegőrzéshez. Mindemellett az E-vitamin a szervezetünk természetes sejthártya védelméhez is hozzájárulhat. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Nutriversum E-vitamin:

https://kakusei-sport.hu/Vitamin-E-60-tabletta-VITA-Nutriversum

 

És ha egyéb vitaminkészítményeket keresel --> https://kakusei-sport.hu/spl/431808/Vitaminok

 

Ne felejtsük, a változatos étrendet semmi nem helyettesíti!

A változatos táplálkozás kéz a kézben jár az egészséges táplálkozással, amely nem csak a testi és lelki egészséget garantálja, de hozzájárul a szellemi és fizikai teljesítőképesség megőrzéséhez!