A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Egészségmagazin

Alkalmazkodj a korlátozásokhoz

2021.03.24 05:56

Pont eleged van a korlátozásokból? Be vagy zárva? Nem mehetsz el sehova? Ugyan számos mozgásfajta most nem végezhető, de azért van mozgásterünk. Nézzük mégis milyen sportokat lehet űzni.

I Am Tired of Being at Home. A complaining poem, written on a dreary… | by  Jennifer Geer | The Bad Influence | Medium

Futás

Nem mindenki szeret futni, és nem is ajánlatos mindenkinek, de igazáből az egyik legolcsóbb, legkönnyebben elérhető mozgásfajta. Mielőtt lenéznénk az egyszerűsége miatt, lássuk be számos sport kiegészítő edzésként is használja. Történetesen egy átlagos edzőruhával és egy jó futócipővel már kész is a beruházás. Mellette könnyű mérni a teljesítményt, mert adott távot lehet időre lefutni, illetve adott időn belül "játszani" a megtett távval. Sől, ha izgalmat akarunk belevinni, akkor még a futást is lehet intervallal "csinálni". Egyébként ott vannak számunkra jelenleg a virtuális futóversenyek, amelyekkel különböző kihívásokkal színesíthetjük életünket, sportolásunkat.

How to Start Running: The Absolute Beginners' Guide

Biciklizés

Kerékpározás is a kültéri sportokhoz tartozik. Itt azért egy jó biciklira szükség van, és a "beruházásnál" azt is el kell döntened, hogy országúton, vagy hegyen-völgyön akarsz inkább bicikliszni. Ez ugyanolyan komoly sport lehet, mint bármi más, és a fentiekhez hasonlóan a KM-ekkel, vagy az idővel variálhatsz az edzésed során. Itt egy dologra kell figyelned, jól legyen beállítva a bicikli, mert mellé lehet nyúlni, és gerincbetegséget összehozni. 

Changing rider position to help lower back pain? - Bike Forums

Egyéb kültéri játékok

Például frizbi, kosarazás akár a falra szerelt palánkkal, tengó, foci a családdal, stb. annyiféle, hogy csak a fantázia szab határt. Természetesen ott van az udvaron elhelyezhető trambulin is. Szóval nem vagy bezárva, csak tudd, hogy van lehetőséged és találd ki, hogy számodra mi az ideális.

OUTKID trambulin szett létrával és védőhálóval - 305 cm, zöld -  Gyerekjátékok.hu

Túrázás, kirándulás

Jó idő esetén egy kisebb kirándulást is tehetünk Magyaroszág területén. Mi Tökölön lakunk, rendszeresen sétálunk a Duna parton, vagy a Tököli Parkerdőben. Szerintem, Te is meg tudod találni a közeledben, hova tudsz kimenni. Egy jó kis séta minden nap, egészen biztosan jót tesz az egészségednek. Komoly túrautak, és kihívások várnak rád, ha ezt a mozgásformát választod, és hidd el, vannak nehéz terepek. Keress egy túraszakosztályt, vagy egyesületet, ha tetszik ez a mozgásforma.

Is Hiking The Perfect Family-Fitness Activity? | Keep Fit Kingdom

Személyi edzés

Szinte az összes edzést adaptálták otthoni körülményekhez, de még mielőtt erről írnék, gondolkozz el, hogy személyi edzést ki tudsz-e fizetni, mert akkor nem kell megszakítanod a csoportos edződdel a személyes kontaktot, személyes találkozót. Edződ egészen biztosan a rendelkezésedre fog állni. Nagyobb csoportban, nyilván korlátozott lehetőségek vannak, azaz egyenként nem tud az összes ügyfelével/ tanítványával edzeni, de ez is egy megfontolandó lehetőség. Így szakképzett felügyelettel tudsz edzeni, és vannak arra lehetőségek, hogy akár a szabadban, vagy akár edzőteremben legyen az órád.

How to Hire Quality Personal Trainer at Your Gym - Techeduhp

DE --> és itt jön a lényeg, akár az otthonodban is tudsz mozogni!

Otthoni edzések

Fentebb írtam, hogy szinte mindent adaptáltak otthoni körülmények közé, mi magunk 2016 óta biztosítjuk az Online edzéseinket, ehhez nem kellett nekünk világjárvány, bár akkor is a "muszáj" szülte. Egyik kedves ügyfelünk azt kérte írjunk már össze neki valamit. Addig fejlesztettük ezt az együttműködést, amíg kész videókat nem kapott, majd ezeket programba ágyaztuk, és másoknak is kínáltuk a lehetőséget. Változatos formában szinte mindenki tart ma már otthoni edzéseket. Te minimális beruházással és eszközökkel nagyon jól alkalmazkodhatsz a helyzethez.

Versenysport keret

A legvégére hagytuk azt amit most a rendeletek engednek. Versenyzői kártyával most is mehetsz edzeni. Ezzel nem kell visszaélni, de lehet élni a lehetőséggel. Ha kedvenc sportodnak van versenyzői szakága, kiváltva a versenyengedélyt "ezzel egyébként a szakszövetségeket is támogatjuk" a szokásos módon tudsz edzeni. Nyilván betartva minden szabályt. Tehát betegen ne menj közösségbe, fertőtleníts, mielőtt belépsz a terembe.

Tájékoztatás Versenyzői kártyával kapcsolatban -