A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

Egészségmagazin

Előre az erős csontokért!

2020.12.16 11:56

Előre az erős csontokért!


A változókor közeledtével vagy pár baráti tanács fejében sokan úgy gondolják, hogy elkezdenek szedni kalcium vitaminokat az erősebb csontok eléréséhez, hogy idősebb korukra se kelljen lemondani a mozgásról és fájdalommentesen tudjanak játszani unokáikkal.

A helyzet az, hogy sok ember a kalciummal kapcsolatban tévhitben van, hiszen önmagában nem elegendő, és le is írjuk miért:
Az erős csontok eléréséhez sokan a kalcium vitaminokra gondolnak, ami jót tesz a csontoknak. Az tény, hogy a kalcium fontos eleme a csontoknak, de sokan nem tudják, hogy csak önmagában szedve hosszú távon problémákat tudunk okozni szervezetünkben.

Calcium strategies, the right balance of mineral-rich foods, supplements  and exercises that increase bo… in 2020 | Bone health, Increase bone  density, Human skeletal system


A kalcium ugyanis nem elegendő ahhoz, hogy erős csontokat érjünk el, ezért szükséges különféle vitaminokat és nyomelemeket is szedni mellé.


Itt jön képbe a D-vitamin, amely segít a kalcium felszívódásában és vérbe juttatásába.
A K-vitamin, (amelyből a K2-vitamin a fontos) a már felszívódott kalciumot továbbítja a csontokhoz és beépülésébe is hozzájárul. A C-vitamin (meglepő módon a kalcium mellett) fontos eleme a csontoknak, ugyanis a csontokat bizonyos kollagénburok veszi körbe, és ebben a burokban a kollagénképződésben játszik nagy szerepet.

Fontos alkotóelemként sorolhatjuk a magnéziumot is, mivel nagyrészt a csontokban 50-60% arányban találhatóak. A nyomelemek között pedig a cink és a mangán a kiemelendő, hiszen segítik a csont képződést, ami által hozzájárulnak az egészséges csontok megőrzéséhez.

Gondoltátok volna, hogy az egész csontállományunk körülbelül 10 év alatt kicserélődik és ehhez javarészt biztosítanunk kell kellő tápanyagot a megfelelő csontszövetek képződéséhez? Itt már csak az a kérdés, hogy mellyek azok a készítmények, amely a csontokhoz megfelelő tápanyagokat biztosítja az erős csontokért?

Erre a kérdésre a válaszunk, a VITA - D3 + K2 vitamin és a VITA - CA - ZN - MG vitamin készítmény, amelyeket akciós árakon beszerezhetsz!

CA-ZN-MG - 60 tabletta - VITA - NutriversumVITA - CA-Zn-MG vitamin
                                   
D3+K2 - 60 kapszula - VITA - NutriversumVITA - D3 + K2 vitamin