A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA
SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA
1 990 Ft

SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA

1 990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2+  db
-10 %
1 791 Ft/db
Részletek

EZÉRT AJÁNLJUK:


A SZÚRÓS GYÖNGYAJAK EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a szúrós gyöngyajak herbára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a szúrós gyöngyajak egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1-2. A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉT ÉS A NORMÁL VÉRNYOMÁS FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA

 • A szúrós gyöngyajak tudományos (latin) nevében is szerepel a szívre ható hatása (cardiaca), mivel évszázadok óta a szívre ható gyógynövényként használják.
 • Egy oroszországi kutatásban vizsgálták a szúrós gyöngyajak magas vérnyomásra gyakorolt hatását. A kivonatot a betegek naponta kétszer szedték 28 napon keresztül. Azoknál, akiknek a vérnyomása átlagosan 146/96 Hgmm volt a vizsgálat kezdetekor, a kísérlet végén 129/86 Hgmm-t mértek a kutatók. A nagyobb vérnyomás-problémával küzdő betegeknél szintén hasonló hatást figyeltek meg: a vizsgálat kezdetén 153/103 Hgmm volt a vérnyomásuk, míg a végén 142/92. (Dr. Shikov és munkatársai kutatása)
 • A szív- és érrendszeri hatásért a szúrós gyöngyajak magas antioxidánsanyag-tartalma is felelős. Kísérletekben igazolták, hogy a kivonatok szívinfarktus, iszkémiás stroke és iszkémiás vesekárosodás esetén is védőhatásúak. A hatás mögött a kutatók szerint a sejtkárosító szabadgyökök semlegesítése, a csökkent lipidperoxidáció, a szervezet által termel antioxidánsok fokozott aktivitása (szuperoxid-diszmutáz és a gluutation-peroxidáz), illetve a sejten belüli lecsökkent nitrogén-oxid tartalom áll. (Dr. Shang és munkatársai, Dr. Liu és munkatársai kutatása)

 

3. AZ IDEGRENDSZER NORMÁL, NYUGODT MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

 • A szúrós gyöngyajak idegrendszerre gyakorolt hatását 28 napon keresztül vizsgálták szorongással és depresszióval küzdő betegeken. A kísérlet végén a jelentős javulást értek el a vizsgált személyek 32% százalékánál, míg 48%-uknál a hatás csekélyebb mértékű volt. Csupán betegek 20 százalékánál nem mértek javulást. (Dr. Shikov és munkatársai kutatása)
 • A szúrós gyöngyajak szorongásoldó hatását fiatal felnőtteken is vizsgálták. A szorongás hatására a retina nehezebben különbözteti meg egymástól a színeket. A kutatók a gyöngyajak beadása után azt tapasztalták, hogy a vizsgálatba vont személyek színmegkülönböztető képessége javult, amely a szúrós gyöngyajak szorongásoldó hatására utal. (Dr. Ovanesov kutatása)

 

4. A MENSTRUÁCIÓT MEGINDÍTÁSÁT ÉS A MENSTRUÁCIÓ ELŐTTI ÉS KÖZBENI JÓ KÖZÉRZETET TÁMOGATÓ HATÁSA

 • A szúrós gyöngyajak hatását 141 termékeny nőn vizsgálták, miközben mérték a méhükön belüli nyomást. Az értékelésre alkalmas esetek 41 százalékában fokozódott a méhfal összehúzódása. A hatás független volt az életkortól, a vérnyomástól, a pulzusszámtól és egyéb tényezőktől. A méh összehúzódását fokozó hatást a kutatók a szúrós gyöngyajakban lévő leonurinnak tulajdonították. (Dr. Chen és munkatársai kutatása)
 • A szúrós gyöngyajak hatását menopauzás tünetektől szenvedő nőkön is vizsgálták. A kombinációs készítmény (amely egyéb gyógynövényeket is tartalmazott) 12 hét elteltével a vizsgált személyek 71 százalékánál csökkentette menopauzás tünetek súlyosságát, így a hőhullámokat, az alvási problémákat, a hangulatváltozást és a hüvelyszárazságot. A vizsgált csoport másik felében, akik hatóanyag nélküli (placebo) készítményt kaptak, csak 17 százalékban javultak menopauzás tünetek. (Dr. Hudson és munkatársai kutatása)
 • A szúrós gyöngyajakból kivont leonurin méh összehúzódást serkentő hatását külön is vizsgálták. Ezek a kísérletek is alátámasztották, hogy hatására mind a méhösszehúzódások gyakorisága, mind azok intenzitása nő (Dr. Wojtyniak és munkatársai, Dr. Shang és munkatársai, Dr. Liu és munkatársai kutatása)

SZÚRÓS GYÖNGYAJAK A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

 • Az előbbiekben ismertetett területeken túl a szúrós gyöngyajak herbáját a népgyógyászat szívelégtelenség, aritmiák, menstruáció kimaradása, puffadás, emésztési panaszok szorongás, alkohol elvonási tünetek, álmatlanság és asztma esetén alkalmazza. (TRC Natural medicines)

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • A szúrós gyöngyajak fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Terhes nők számára fogyasztása ellenjavallt!
 • Fokozhatja más nyugtató hatású gyógynövények és gyógyszerek hatását!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!
 • A napi ajánlott mennyiséget nem lépd túl!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek