A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

SZUROKFŰ HERBA
SZUROKFŰ HERBA
1 990 Ft

SZUROKFŰ HERBA

1 990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2+  db
-10 %
1 791 Ft/db
Részletek

EZÉRT AJÁNLJUK:


 

A SZUROKFŰ EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a szurokfű herbára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

   

  1-2. EMÉSZTÉSJAVÍTÓ ÉS EPETERMELÉST ELŐSEGÍTŐ HATÁSA

  • A szurokfű emésztésre kifejtett kedvező hatásait az alkalmazás során nyert tapasztalatok támasztják alá. A hatás feltehetőleg összefügg az illóolaj-tartalommal, ugyanis az illóolajat tartalmazó, fűszerként is használt gyógynövényekre általában jellemző a görcsoldó, epehajtó, emésztést javító hatás.

  A SZUROKFŰ HATÁSA A LÉGUTAKRA

  • A szurokfűben lévő illóolaj egy része az emésztőrendszerből felszívódva a tüdőbe kerül, ahol fokozza nyáktermelést és hígítja azt, ezáltal könnyebben lehet felköhögni, emellett helyi antibakteriális hatást fejt ki. A szurokfű illóolaja jelentős baktériumellenes hatást mutatott laboratóriumi körülmények között számos kórokozó ellen. (Hammer és munkatársai kutatása)
  • Az antibakteriális hatás olyan kórokozók esetén is kimutatható volt, amelyek nem voltak érzékenyek bizonyos antibiotikumokra (Nostro és munkatársai kutatása)
  • A legmarkánsabb antibakteriális hatással azok a fajták rendelkeznek, amelyek illóolajának timol- és karvakroltartalma magas (De Martino és munkatársai kutatása)
  • A baktériumellenes hatás a kórokozók sejtmembránjára és belső pH-jára kifejtett hatás eredménye (Lambert és munkatársai kutatása)
  • A szurokfű (és illóolaja) kórokozó ellenes hatását állatkísérletekben is vizsgálták. Egy kísérletben egereket fertőztek meg az embereket is megbetegítő Staphylococcus aureus baktériummal. Azok az állatok, amelyek szurokfűolajkezelést kaptak, sokkal nagyobb arányban élték túl a fertőzést, mint azok, amelyek nem kaptak ilyen kezelést. (Preuss és munkatársai kutatása)

   SZUROKFŰ A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

   • A szurokfüvet széles körűen alkalmazzák a népgyógyászatban: torokfájásra, légzőszervi megbetegedésekre (nátha, allergia, hörghurut), asztmára, vércukorszint csökkentésére, menstruációs panaszokra, migrénes fejfájásra, húgyúti fertőzések kezelésére, vénás panaszokra.

   FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

   • A szurokfű herbájának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
   • Terhes nők és 12 éven aluli gyerekek számára fogyasztása nem ajánlott.
   • Epekövesség, epeúti szűkület esetén fogyasztása óvatosságot igényel!
   • Gyermekek elől elzárva tartandó! 
   Adatok
   Gyártó
   Javallat
   Szállítási idő
   5-6 munkanap
   Szállítási költség
   1100-2300 Ft
   Vélemények
   Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
   Hasonló termékek