A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

IZLANDI ZUZMÓ
IZLANDI ZUZMÓ
1 990 Ft
ÚJ

IZLANDI ZUZMÓ60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Az izlandi zuzmó egészségügyi hatásai:

1. Nyugtatja az irritált torkot, garatot és a hangszálakat.

2. Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.

3. Javítja az étvágyat, elősegíti az egészséges emésztést.

Népgyógyászati alkalmazása:

Az izlandi zuzmót a népgyógyászatban régóta és sokrétűen alkalmazzák (láz, húgyúti problémák, fertőzések csökkentése stb.).
1 990 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb izlandi zuzmót (600 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~3 g szálas izlandi zuzmó teafűnek felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
AZ IZLANDI ZUZMÓ EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az izlandi zuzmóra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek


1-2. AZ IRRITÁLT TORKOT, GARATOT ÉS HANGSZÁLAKAT NYUGTATÓ, VALAMINT AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA*
Németországban 63 olyan emberen vizsgálták az izlandi zuzmó hatását, akik orrműtét miatt csak szájon át tudtak lélegezni, így az rendszeresen kiszáradt és irritált lett. A betegek naponta 10 alkalommal kaptak izlandi zuzmó kivonatot. Az orvosok jelentős javulást tapasztaltak a betegeknél. Csökkent a szájnyálkahártya szárazsága és gyulladása, kisebbek lettek a nyirokcsomók, kevesebbszer fordult elő rekedtség és torokfájás. (Dr. Kempe és munkatársai kutatása)
Egy másik, szintén németországi kutatásban a 100 olyan beteg vett részt (7-től 85 éves korig), akik különféle szájüregi és garatnyálkahártya gyulladástól (63 beteg), vagy krónikus hörghuruttól, illetve más tüdőbetegségtől szenvedtek (37 beteg). Mindannyian 160 mg izlandi zuzmó kivonatot kaptak minden 2-3 órában (a kivonatban 5 mg medvetalp is volt). A betegek 86 százalékánál figyeltek meg jelentős javulást. Azon betegek állapota nem javult számottevően, akik súlyosabb hörgőbetegségektől szenvedtek. (Dr. Vorberg kutatása)
Egy nagyszabású németországi kutatásban vizsgálták egy izlandi zuzmó készítmény alkalmazásának lehetséges mellékhatásait is. A vizsgálatban összesen 3143 felső légúti betegségben szenvedő személy vett részt, közülük 1443 gyerek. Összesen 73 esetben figyeltek meg mellékhatást, azonban ezek nagy része a betegséghez kapcsolódott és spontán elmúlt. A kutatók az eredmények alapján kedvezőnek ítélték meg az izlandi zuzmó alkalmazását és nagyon kis kockázatúnak találták alkalmazását. (Dr. Hecker és munkatársa kutatása)
A laboratóriumi kutatásokban az izlandi zuzmóból kivont galaktomannánonok jelentős immunmoduláló hatásúak voltak. Az benne lévő zuzmósavak gátolták egyes kórokozó baktériumok és vírusok szaporodását, illetve gyulladáscsökkentő hatásukat is igazolták. (Dr. Ingólfsdóttir és munkatársai kutatása, Dr. Freysdóttir és munkatársai kutatása)

3. AZ EGÉSZSÉGES EMÉSZTÉST TÁMOGATÓ HATÁSA*
Emésztésre gyakorolt kedvező hatása a keserű anyagokkal kapcsolatos hatástani ismereteken alapul. Az általánosan elfogadott tudományos konszenzus szerint a keserű ízérzés a szájnyálkahártya ízérző receptoraiból induló, bolygóideg által közvetített reflexszel javítja az epefolyadék elválasztását. A fokozott epefolyadék elválasztás segíti a zsíros ételek megemésztését, csökkenti a epekövek kialakulásának esélyét.
Az epefolyadék mellett más emésztőnedvek elválasztását is fokozzák az izlandi zuzmóban lévő keserűanyagok és egyéb összetevők.
IZLANDI ZUZMÓ A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
Az izlandi zuzmót a népgyógyászatban is elsősorban torokirritáció esetén alkalmazzák. Emellett használják emésztésjavításra, lázcsillapításra, húgyúti problémák kezelésére, fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség növelésére, valamint tisztítókúrákhoz. (TRC Natural Medicines)

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
Az izlandi zuzmó fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
Fogyasztása nem ajánlott gyógyszerek bevétele előtti vagy utáni fél órán belül, mivel akadályozhatja azok felszívódását.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek