A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

FEKETE BODZA VIRÁG
FEKETE BODZA VIRÁG
2 490 Ft
ÚJ

FEKETE BODZA VIRÁG

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Egészségügyi hatásai:

1. Támogatja a szervezet természetes védekezőképességét.

2. Hozzájárul a fogyókúra sikeréhez és az egészséges testsúly megtartásához.

Kedvező élettani hatásai miatt évszázadok óta használt gyógynövény.

Népgyógyászati alkalmazása:

A fekete bodza virágát a népgyógyászatban régóta alkalmazzák (megfázás, hörghurut, influenza stb.)
2 490 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb bodzavirágot (550 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~2,5 g bodzavirágból készült teának felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

A FEKETE BODZAVIRÁG EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a bodzavirágra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek


1. IZZADÁS KIVÁLTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE MEGEMELKEDETT TESTHŐMÉRSÉKLET ESETÉN*
A fekete bodza virágában lévő fenolos (fahéjsav-származékok és flavonol glikozidok) összetevők jelentős antioxidáns hatással rendelkeznek. (Mikulic-Petkovsek és mtsai.)
A szervezet redox egyensúlya (vagyis, hogy az antioxidáns és oxidáló anyagok egyensúlyban legyenek a szervezetben) fontos szerepet játszik az immunrendszer egészségének megőrzésében. A fekete bodza antioxidáns vegyületei képesek a szabad gyökök semlegesítésére, amelyek fokozott mennyiségben képződnek például dohányzás, UV-sugárzás vagy környezeti szennyeződések hatására. A kutatások alapján elegendő antioxidáns anyag jelenlétében jelentősen javulnak bizonyos immunválaszok a szervezetben. Mivel az immunrendszer állapota az egészség mutatója és a hosszú élettartam előrejelzője, ezért az antioxidánsok általi védelme fontos szerepet játszik az egészséges öregedésben. (De la Fuente, Bendich, Hughes, Hajiana)
A fekete bodza virágát hagyományosan izzasztásra használják megülés esetén. Bár ezzel kapcsolatban nem végeztek klinikai vizsgálatokat, de a népgyógyászati tapasztalatok és a közvetett bizonyítékok alapján az Európai Gyógyszerügynökség gyógynövény szakbizottsága is javasolja alkalmazását a megfázás korai tüneteinek enyhítésére (Fossum és mtsai.)
A megfázásos tünetek enyhítésében közrejátszhat a bodzavirág nyálkatartalma is, amely bevonja a torok nyálkahártyáját, ezzel csökkentve az irritációt, valamint az is, hogy gátolja számos baktériumfaj (Bacillus subtillis, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa) fejlődését. (Izzo és mtsai)
A torok nyálkahártyájának védelméhez járulhat hozzá a fekete bodza virág gyulladáscsökkentő hatása is. Kísérletekben több gyulladáskeltő anyag képződését is gátolta kivonata. (Yeşilada és mtsai.)

2. A FOGYÓKÚRA SIKERÉT ÉS A SZÉNHIDRÁTOK FELSZÍVÓDÁSÁNAK LASSÍTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
A bodzakivonat kísérletekben serkentette az izmok glükóz-anyagcseréjét, elősegítette az inzulin kiválasztását. Az inzulinszerű hatása fokozta a glükóz felvételét és oxidációját, valamint a glikogén szintézisét. (Gray és mtsai.) A glikogén az állatokban (és az emberben) is fontos szerepet tölt be az elfogyasztott szénhidrátok raktározásában. Főképp a máj és az izmok tárolják, hogy hirtelen fellépő vércukorszint csökkenés (pl. mozgás, étkezés kimaradása) esetén gyorsan helyreállhasson a normál vércukorszint. A zsíroknál sokkal könnyebben mobilizálódik, ezáltal gyorsabban képes csökkenteni a vércukorszint esése által kiváltott erőteljes éhségérzetet. Amennyiben a szervezet glikogénraktárai gyorsan feltölthetők, úgy a vércukorszint is hamarabb éri el étkezés után a normális értékét.
FEKETE BODZA A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A fekete bodza virágát a népgyógyászatban orrmelléküreg-gyulladás, megfázás, influenza, hörghurut, cukorbetegség kezelésére használják. Alkalmazzák ezen kívül enyhe hashajtóként, vízhajtóként és lázcsillapítóként is. (TRC Natural Medicines)
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
A fekete bodza virágának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek