A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

FEHÉR BABHÉJ
FEHÉR BABHÉJ
1 990 Ft
ÚJ

FEHÉR BABHÉJ

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Fogyasztása negyven éves kor felett és túlsúly fennállása esetén ajánlott.

Népgyógyászati alkalmazása:
A fehér babhéjat régóta használják a népgyógyászatban (fogyókúra, magas vércukor- és koleszterinszint).
1 990 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb fehér babhéjat (450 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma 2,5 g fehér babhéj teának felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
FEHÉR BABHÉJ A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A népgyógyászatban a fehér babhéjat a vércukorszint csökkentésére, a testsúly mérséklésére, magas koleszterinszint csökkentésére, húgyúti fertőzések, vesekövek, szív- és érrendszeri problémák esetén alkalmazzák. (TRC Natural Medicines)

A népgyógyászati tapasztalatokat a következő esetekben támasztják alá tudományos bizonyítékok:

A következőkben bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a fehér babhéjra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. ⇒ További részletek


VÉRCUKORSZINT-CSÖKKENTŐ HATÁSA
A fehér babhéj olyan egy enzimet (phaseolamint) tartalmaz, amely gátolja a keményítőt lebontó enzim, az alfa-amiláz működését a vékonybélben. A keményítő nagy része így emésztetlenül kerül a vastagbélbe, ahol táplálékul szolgál a vastagbél mikroflórájának, ezáltal prebiotikus hatást fejt ki. A kutatások szerint az étkezés előtt fogyasztott babhéj akár 95%-ban is gátolhatja a keményítő tartalmú ételek (kenyér, tésztafélék, rizs stb.) emésztését az étkezést követő 1-2 órában. (Dr. Layer és munkatársai kutatása)
Az alfa-amiláz enzim gátlásával csökken a szénhidrátok felszívódása a vékonybélben, ezáltal a vércukorszint is kisebb mértékben emelkedik az étkezés után. (Dr. Udani és munkatársai kutatása, Dr. Boivin és munkatársai kutatása)
Egyes kutatások szerint a babhéj antioxidáns hatása is hozzájárul a vércukorszint-csökkentő hatáshoz. (Dr. Venkateswaran és munkatársai kutatása)
Klinikai vizsgálatban a fehér babhéj más gyógynövényekkel kombináltan két hónap alatt 24,3 százalékkal csökkentette a vércukor-szintet 2-es típusú cukorbetegeknél. (Dr. Ionescu-Tirgoviste és munkatársai kutatása)

FOGYASZTÓ HATÁSA
A fehér babhéj testsúly-csökkentést csökkentő hatása is az alfa-amiláz enzim gátlására vezethető vissza. Ezért elsősorban az hagyományos vagy szénhidrátokban gazdag étkezés mellett szeretnének megszabadulni a kilóktól. Ezt támasztja alá az a klinikai vizsgálat, amelyben a napi kétszer elfogyasztott 1000 mg babhéjkivonat négy hét alatt átlagosan 3 kg súlyfeleslegtől szabadította meg a kutatásban résztvevő, egyébként sok szénhidrátot (kenyeret, tésztát, rizst stb.) fogyasztó embereket, eközben a derekuk körfogata is közel 8 centiméterrel csökkent. Mivel a vizsgált emberek egy része placebot (hatóanyag nélküli készítményt) kapott és náluk jelentősen kevésbé csökkent a testsúly, ezért a hatás egyértelműen a fehér babhéj kivonatára volt visszavezethető. (Dr Udani és munkatársa kutatása)
Egy másik kutatásban a fehér bab kivonatát 12 héten keresztül fogyasztották túlsúlyos és kövér emberek. A kísérlet végére testsúlyuk 4 kg-al csökkent, derekuk körfogata pedig 5 cm-el lett kisebb. (Dr. Luzzi és munkatársai kutatása)
Amikor a fehér bab kivonatát krómmal együtt szedték a túlsúlyos vizsgálati alanyok, akkor a kutatók azt találták, hogy 30 nap elteltével a testsúlyuk 3 kg-al lett kevesebb. A vizsgált csoport másik felénél, akik csak placebót kaptak, nem csökkent számottevően a testtömeg. (Dr. Celleno és munkatársai kutatása)
A fehér babhéj kivonatainak fogyást elősegítő hatását további klinikai kutatások és összegző tanulmányok is megerősítik: Dr. Thom kutatása, Dr. Barrett és munkatársa kutatása, Dr. Rondanelli és munkatársai kutatása.
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
A fehér babhéj fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Befolyásolhatja a összetett szénhidrátok lebontását, felszívódásának ütemét és az anyagcserjéét, ezért nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkentheti a vércukorszintet és a testsúlyt!
Fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek és gyógynövények hatását!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek