A KIHON és PUNOK Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-493-9591

ERDEI MÁLYVA LEVÉL
ERDEI MÁLYVA LEVÉL
1 990 Ft
ÚJ

ERDEI MÁLYVA LEVÉL

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti a gyomor, a vékony- és a vastagbél nyálkahártyájának egészségét.

2. Poliszacharid hatóanyagai elősegítik a széklet lazítását, annak könnyű ürítését.

3. Támogatja a torok nyálkahártyájának egészségét, csökkenti annak irritációját
1 990 Ft
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb erdei mályva levelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~2,5 g mályvalevélből készült teának felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

AZ ERDEI MÁLYVA LEVÉL EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az erdei mályva levélre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek


1. A GYOMOR, A VÉKONY- ÉS A VASTAGBÉL NYÁLKAHÁRTYÁJÁT VÉDŐ HATÁSA
A gyomorban a megemelkedett savszinttől károsodik a nyálkahártya, a hámréteg folytonossága megszakad. Vérző, baktériumokkal fertőzött, nehezen gyógyuló seb, azaz fekély alakulhat ki. Az erdei mályva nyálkaanyagai és flavonoidjai védőréteget képeznek a gyomor-nyálkahártyán, csökkentik a gyulladást, gátolják a fekélyesedést okozó baktériumok fejlődését, segítik a seb gyógyulását. Az erdei mályva levelének emésztőrendszeri fekély ellenes hatását kísérletileg is igazolták. A mályvalevél gátolta a gyulladásokat és jobban védte a bélnyálkahártyát az irritációtól, mint az összehasonlításul alkalmazott gyógyszerhatóanyag. (Sleiman és mtsa.)
A túlzott gyomorsavtermelés mellett a Helicobacter pylori baktérium okozta fertőzés a gyomorhurut és gyomorfekély egyik kiváltó oka. A baktérium emberről emberre terjed, hazánkban minden második felnőtt szervezetében kimutatható. A H. pylori a gyomor-nyálkahártya felszínén telepszik meg és minden hatodik fertőzött esetén gyomorfekélyt vált ki. A H. pylori mellett a gyomorfekély kialakulásához egyéb okok, így életmódi és veleszületett tényezők is hozzájárulnak. A nyombélfekélyesek 90-95 százaléka, míg a gyomorfekélyesek 70-90 százalékánál mutatható ki a H. pylori jelenléte. A baktérium kiirtása töredékére csökkenti a fekélybetegség kialakulását vagy kiújulását. Az erdei mályva levele kísérletesen gátolta a H. pylori baktérium fejlődését. (Cogo és mtsai)

2. A SZÉKLET LAZÍTÁSÁT, ANNAK KÖNNYŰ ÜRÍTÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
A krónikus székrekedés gyakran előforduló emésztőrendszeri probléma, a felnőttek 20, így a gyerekek 30 százalékát érinti. Egyes gyógynövényekkel úgy érhető el székletlazító hatás, hogy gátolják a víz és a nátrium visszaszívását a vastagbélből, így a széklet hígabb lesz és könnyebben ürül. Ilyen például a szenna és a kutyabenge. Bár ezek a gyógynövények nagyon hatásosan teszik a dolgukat, hosszú távon nem alkalmazhatók, mert használatukhoz egy-két hét alatt hozzászokik a szervezet. Az erdei mályva nem irritálja a bélfalat, hanem nyálkanyagaival megköti a széklet víztartalmát, ezzel lágyítja azt, emellett a bélnyálkahártya felszínét is síkosítja, így a széklet könnyebben tud távozni a szervezetből. Bár enyhébb hatású, mint a szenna és a kutyabenge, nagy előnye, hogy nem szokik hozzá a szervezet, így korlátlan ideig alkalmazható. (Elsagh és mtsai.)
Az erdei mályva székrekedést megelőző hatását placebokontrollos klinikai kutatásban is megerősítették. A 203 részvevővel végzett vizsgálatban olyan 18 és 65 év közötti személyek vettek részt, akiknél korábban funkcionális székrekedést állapítottak meg. A kutatás négy hétig tartott, de már ez első héten másfélszeresére nőtt a székletürítések száma a mályvalevelet fogyasztóknál, a negyedik hét végére pedig további javulást mértek. A nehezen üríthető kemény széklet előfordulása a kísérlet végén felére csökkent, ahogy az erőltetett székletürítés is. A résztvevők 81 százaléka javulásról számolt be a széklet keménységével kapcsolatban. 76 százalékuk ítélte meg úgy, hogy a mályvalevél hatására kevésbé kellett erőlködniük a székletürítés közben.(Elsagh és mtsai.)
Az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra. A bélbaktériumok képesek feldolgozni olyan tápanyagokat, melyeket az emésztőrendszerünk nem tud lebontani. Ezek az anyagok tápanyagként szolgálnak a hasznos bélbaktériumainknak. A mályvafélék egyes hatóanyagai is az ilyen prebiotikumok közé tartoznak. (Bone kutatása).

3. A TOROK NYÁLKAHÁRTYÁJÁNAK EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ ÉS IRRITÁCIÓT CSÖKKENTŐ HATÁSA

Az erdei mályva nyálkaanyagai a torokban is védőréteget hoznak létre, ezzel nyugtatják a nyálkahártyát, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, cseranyagtartalmukkal együtt pedig gátolják a baktériumok fejlődését. A mályva nyálkaanyagainak bevonó hatását klinikai kutatásban is alátámasztották. Ebben szájszárazságtól szenvedő betegeknek adtak erdei mályvából és egy közeli rokonából (Alcea digitata) készült port, naponta háromszor. A négyhetes kísérlet végén a mályvalevelet kapóknál jelentősen csökkent a szájszárazság mértéke, míg a kontrollcsoportban nem volt jelentős változás. (Ameri és munkatársai).
A mályva hatóanyagai több kórokozó baktérium ellen is hatásosnak bizonyultak. Többek között gátolták a Bacillus cereus, a Staphylococcus
aureus, az Escherichia coli és a Salmonella sp. fejlődését is (Mihaylova és mtsa.)
Az erdei mályva a tapasztalatok alapján fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású is, amelyet a kutatók antioxidáns hatásával magyaráznak. A hatást több kutatásban is megerősítették. (Baross és mtsai, Mohamadi és mtsai.)

ERDEI MÁLYVA A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A népgyógyászatban száraz köhögésre, torokfájásra, hasmenésre, székrekedésre, külsőleg bőrgyulladásra, rovarcsípésre, égési sérülések és szemgyulladás borogatására használják.

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
Az erdei mályva levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkentheti a vércukorszintet.
Gyógyszerek szedése előtt vagy után egy órával fogyassza, mivel csökkentheti azok felszívódását.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Gyártó
Javallat
Szállítási idő
5-6 munkanap
Szállítási költség
1100-2300 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek