KIHON Sportmárka magyarországi képviselete.

Kérdése van? Hívjon minket! +36702945091

Bo, fehértölgy, 180 cm
Bo, fehértölgy, 180 cm
11 900 Ft

Bo, fehértölgy, 180 cm

Bo, fehértölgy, 180 cm
Bo, fehértölgy, 180 cm
Bo, fehértölgy, 180 cm

A bo a japán hosszúbot. Hossza tradicionálisan 6 shaku (1 shaku = 30,3 cm), tehát 181,8 cm, de kereskedelmi forgalomban 180 cm-s kapható.

Közkedvelt fegyver számos harcművészet és küzdősport területén.

 

Egyenes, henger alakú, 25 mm átmérővel.

Anyaga: fehértölgy.

 

A tölgy botok nehezebbek (tömörebbek) és keményebbek, mint a bükk fából készültek.

Simára csiszolt felület (nincs lakkozva).

 

Színe: natúr.

 

Tisztítás:

Szükség esetén nedves ruhával áttörölhető. Kerüld az erős vegyszerek használatát rajta! Aktív összecsapásokra nem ajánljuk, az ebből eredő esetleges meghibásodásokra a garancia nem érvényes.

11 900 Ft
Részletek

Bo:

 

Hosszú bot, melyet Okinawában és a feudális Japánban használtak elsősorban. Hagyományosan 6 shaku (japán mértékegység, 1 shaku=30,3 cm), azaz 181,8 cm hosszúságú, de kereskedelmi forgalomban 180 cm-s mérettel kapható, jellemzően 3 cm vastagsággal. A japán harcművészetek egyik közkedvelt fegyvere, a bojutsu pedig kifejezetten erre az eszközre épül. A kereskedelem révén eljutott más országokba, így ismerték meg pl. a kínai szerzetesek is. A rá épülő technikák sokszor nagyon hasonlítanak a szabadkézi harc mozdulataira, hiszen az alap filozófia a használata mögött, hogy a bot a kéz meghosszabbítása.

Általában kemény, vagy rugalmas fából készül, mint a vörös vagy fehér tölgy, de bambuszból, fenyőből és rattanból is készülhet. Jellemzően hengeres (maru-bo), bizonyos esetekben változó átmérővel, középen kicsit vastagabb, mint a szélein (chukon-bo). Létezik azonban négyzet (kaku-bo), hatszög (rokkaku-bu) és nyolcszög alapú (hakkaku-bo) egyenes hasáb, továbbá nehéz/könnyű, merev/rugalmas, valamint egyszerű és díszes változatok is.

Adatok
Gyártó
SPORT
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek